Sunday, June 21, 2009

Panic Attack At 2am - Have You Passed Through This Night

Странното е, че някъде след полунощ мозъчната активност се покачва на едни нови нива - доста по-високи в качествен аспект. Докато физиологията спада до минимума си. Вие ти се свят. Погледът се замъглява. Всичко е черно или бяло. Потънало в незначителната си стойност. Имаш желанието да пишеш или говориш. Да си изясниш мотивите за цялото това съшествувание, на което си попаднал. В една песен се казва:


"I love the madness
It's killing me
Our love is behind
And i'm so blind i cannot see.."


Хууурей фор дъ хироу! Аз ли само се чувствам като герой на Чък Паланюк или съм просто поредното позьорче. Макар да обичам това състояние на болки в очите и замаяност.


Сякаш, когато насилствено мозъкът ти работи все повече и повече, той придава по-голям смисъл на всеки образ или звук. Вглеждаш се в числото 5 и се запитваш какво може да значи. Дали е "Благодат" - четирите посоки плюс Земята под нашите крака. Или Смъртта? 5:5 И Адам умря в 930 си лето. И т.н..... и т.н.... и т.н.... и т.н..........

Или утре ще бъде Mostly Cloudy - Sun 26deg. Celsius!?

Или UNKLE..?!


Или начинът, по който всичко живо се самоизолира в собствената си черупка. Днес научих, че изпитът по ЛИТЕРАТУРА след 7 клас е преразказ. На мен в 5 клас ми пишеха 2, ако преразказвам. Нима младежта затъпява, или ние я правим нарочно тъпа. Нима всичко заминава на майната си, само за да ни е по-леко. С какво ще навреди на ДЕТСВОТО ИМ малко учене, малко усилие, малко по-стабилни учебници или малко по-сносни преподаватели. До кога ще се плащат безбожни суми, за да научат младите как да ПРЕРАЗКАЗВАТ, не в училище, а по домовете на затъпели и недоеволюирали учители. Нима след няколко години изпитът по МЕТАМАТИКА ще бъде колко е 2+2? 4! От сега да го знаят, че може и да има скъсани! Нарочно ли е всичко това? За да угодим на някого?!

Нима 7,000 българи наистина не постигнаха нищо пред Парламента. Нима ако бяха 50,000 щеше да е същото. Нима ако бяха 200,000 отново щеше да е така. Навярно да. Такава си ни е природата. Дори тези, които бяха там. Са същите като тези вътре. Курва вика на друга курва - Курво! Ама може ли така?!

Живея в каравана! На брега на морето! Гледам звездите да се отразяват в спокойните вълни! Вятърът не се е събудил още...



А ето и хайку за лека нощ:

"Птичките летят.
Слънцето изгрява пак.
Майната ни бе!"

1 comment:

  1. Каравана на морето = защитна капсула от мисли и тревожност за по-далечното бъдеще :с

    ReplyDelete